Nieuws

3 generaties badmintonnen tijdens Valentijn Ouder-Kind Toernooi 2013

Op zondagmiddag 17 februari werd voor de 10e keer het Valentijn Ouder-Kind Toernooi gespeeld. Een heel bijzonder toernooi, want jong en oud, ervaren en onervaren, recreatief en competitief streden met elkaar voor de Valentijn wisselbeker.

Bij het Valentijn Toernooi is –anders dan bij andere toernooien- het winnende team het meest gemiddeld spelende team. Deze felbegeerde, glimmende wisselbeker ging dit jaar naar Erik Bijvoet en Carolien van Noord. Zij mogen hem 1 jaar in bezit houden.

Daarnaast kreeg elke poulewinnaar een mooie trofee.

Voor de foto's, zie onder "Foto's".

 

De teams bij het Valentijntoernooi bestaan uit grootouders met kleinkinderen, kinderen met ouders, grote zus met kleine broer, oom met nichtje, etc.. Tenminste één speler van elk team is lid van de badminton-vereniging. In deze editie van 2013 is de oudste speler 81 jaar en de jongste 7 jaar.

 

Rond het middaguur ging het toernooi, na een professionele warming-up onder leiding van trainer Peter van Balen, met maar liefst 33 teams (66 spelers) van start. Verdeeld over 5 poules speelde ieder team zo’n 5 tot 6 wedstrijden van elk 13 minuten. De teams zijn zoveel mogelijk op gelijk niveau ingedeeld.

Elk team was zeer fanatiek en iedereen ging tot het gaatje om de shuttle over het net te krijgen. De ervaren spelers ontzien elkaar hierbij niet en laten gevarieerd en spannend spel zien. Tegelijkertijd wordt er rekening gehouden met de onervaren spelers; zij krijgen de shuttles veelal mooi aangespeeld. Oftewel, de ideale mix tussen wedstrijd- en campingbadminton. Zo was dit toernooi voor iedereen uitdagend en leuk.

« Terug

» Nieuws archief