Nieuws

Scheidsrechters gezocht

Badminton Nederland heeft de clubs gevraagd scheidsrechters te leveren voor het scheidsrechteren bij wedstrijden in de 1e divisie en de eredivisie. Een oproep waar wij als club graag gehoor aan geven.

Voordat men scheidsrechter is op het hoogste niveau dient een opleiding gevolg te worden. Hieronder de beschrijving van het opleidingstraject, verwoord vanuit de bond:

Het opleidingstraject is als volgt opgebouwd. De opleiding bestaat uit twee delen een theorie gedeelte en een praktijkgedeelte.

 

Voor het theorie gedeelte wordt er eerst een intake afgenomen dit zal ongeveer een half uur duren. Daarnaast dient de kandidaat de reader door te lopen. Hier staat ongeveer 6 uur voor. Dit alles is afhankelijk natuurlijk van de kennis van de betreffende kandidaat. Het theorie gedeelte wordt afgesloten met een workshop waarbij het theorie examen wordt afgenomen.

Het tweede gedeelte is de praktijk. Dit gedeelte bevat in ieder geval 5 wedstrijden die een kandidaat in de Eerste Divisie moet leiden en het optreden als lijnrechter bij een wedstrijd. Het laatste maakt ook deel uit van de Proeve van Bekwaamheid. Een wedstrijd duurt ongeveer 4 uur. Ook bij het praktijk gedeelte zit een workshop van 1 dagdeel. Ook dit traject wordt afgesloten met het praktijkexamen. Dit examen duurt ongeveer 4 uur en vindt plaats bij het kwalificatie toernooi van het NK of bij de NJK. Alvorens een kandidaat op examen kan dient hij ook een portfolio te maken.

 

De onkosten worden vergoed en op het moment dat een de kandidaat scheidsrechter is en wordt aangesteld, krijgt deze ook nog de dagvergoeding. Dit is natuurlijk een unieke kans om ieder jaar de top van Nederland aan het werk te zien. Naast 1e divisie en eredivisie wedstrijden wordt een scheidsrechter ook ingezet bij de Dutch open, het NK en het NJK.


Bent u enthousiast geworden en wilt u, alleen of samen met iemand anders, dit traject volgen dan kunt u zich opgeven bij Martijn van den Haak.

Uitgebreide informatie over wedstrijdfunctionarissen is te vinden op de site van Badminton Nederland.

 

« Terug

» Nieuws archief